© Copyright by pedelectours.hu team 2013
Pedelectours.hu Főoldal Rólunk Élménytúráink Ajánlatkérés Képgaléria Hírek és Érdekességek Specifikációk és tippek Kapcsolat

Hírek és érdekességek

Magyar ebike flottavásárló? Igen, van

ilyen, és nem is akármilyen bringákkal

támad!   (klikk a képre)

Összecsukható kerékpáros sisak!

A kerékpárosok döntő része nem használ sisakot, pedig ez életmentő is lehet! A Morpher alkotói leszámolnak azzal a kifogással, hogy a fejvédőt nem lehet rendesen tárolni.

Minden a 2014-es Bosch ebike

rendszerről:

A Bosch a következő szezonra két újabb motorrendszert dob piacra. A rendszerekben közös változások: - új, kompaktabb középmotor, mely erősebb, mint az eddigi, és a Haibike-nál megismert módon elfordított pozíciójú, így kisebb az esélye, hogy a motor miatt fennakadnánk a terepen - kisebb fogszámú hajtómű fogaskerék, aminek alkalmazásával állítólag csendesebb lesz a hajtás, és kisebb lesz az esélye, hogy terepen a lánc leugorjon a lánckerékről - új szenzorrendszer, mely felismeri a váltást és elveszi a motor nyomatékát. Ez gyorsabb is lesz, mert eddigi 1/100 másodperces adatfeldologozás helyett 1/1000 másodpercenként értékeli az érzékelők adatait, így sokkal egyenletesebb lesz a motor járása. - új 300Wh és 400Wh-ás akkumulátorok, melyeket már a kerékpárban is tölthetünk - ennek megfelelően új töltő, mely kevesebb, mint 800 grammot nyom.

Sportos kerékpároknak: Performance Line

Az új rendszer pedelec és s-pedelec verzióban is elérhető lesz. Elsősorban az elektromos montikba fogják ezeket építeni.A kijelző színét is a motoréhoz igazították. A teljesítmény a váltótól függ; a láncváltóval elérhető legnagyobb nyomaték 60 Nm, ami másfélszerese a mostani rendszernek. A legnagyobb akksival 160 km-es hatótávot ígérnek. Kényelmeseknek: Active Line  Ezt a motort a szabadidejükben túrázóknak ajánlják. A csúcsnyomaték 48 Nm, ami 20%-kal magasabb a mostani rendszernél. A rendszer akár kontrafékkel is elérhető. A hatótávolság ideális esetben 180 km.
Első ránézésre ez egy teljes értékű sisak, de csak egy mozdulat kell, hogy ilyen legyen:
Felesleges aggódnunk, hogy a szerkezet miatt nem lesz biztonságos a viselése hiszen az európai hatóságok már tesztelték, és jóvá is hagyták. Az alkotók most pénzt gyűjtenek a 110 dolláros fejvédő gyártásra.
Hírek és Érdekességek

Hogy mi a Pedelec, az meghatározható,de nem képzelhető el- csak megtapasztalható!”

Hogy mi a Pedelec, az meghatározható,de nem képzelhető el- csak megtapasztalható!”